Sărbătoarea Floriilor şi Florile

De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută şi ca Sărbătoarea Floriilor, aproximativ 1,5 milioane de români îşi aniversează ziua onomastică.

Hoinărind pe internet, am descoperit acest interesant site, realizat dintr-o pasiune pentru tot ce înseamnă flori, http://www.florile.ro/, site care începe cu următoarele cuvinte:

“Ce poate fi mai gingas si mai frumos pe suprafata Pamantului ca o floare? Cine ne bucura vara de vara cu mirosul si abundenta de boboci si in final transformandu-se in flori? Care este cel mai bun mod de a ne exprima trairile? Da, ati ghicit: florile poarta semnificatii complexe si subtile, astfel simplu gest de a oferi o floare este echivalentul a o mie de cuvinte …”

Acelaşi site ne invită să descoperim şi alte informaţii despre simbolistică, semnificaţie, istorie, cod floral şi ocaziile pentru care trebuie daruită fiecare dintre flori.

Alături de urările mele de bine, le ofer tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică un buchet de flori mai puţin obişnuit: flori virtuale, ca temă pe cutiile de chibrituri româneşti.

Serie de etichete lipite pe cutiile de furnir produse la Fabrica de chibrituri Bucureşti:

Fişe de cutii de chibrituri din carton produse la Fabrica de chibrituri Brăila:

Fişe de cutii de chibrituri din carton produse la Fabrica de chibrituri Gherla:

Vă invit să le vizualizaţi şi alte exemplare de cutii de chibrituri româneşti cu temă florală, pe siteul www.modoro.ro,

http://www.modoro.ro/flori.htm