Timişoreancă şi bănăţeancă fiind, una din tematicile mele preferate pe cutiile de chibrituri este cea legată de Timişoara, de Banat.

În cele ce urmeză vă prezint exemplarele produse de-a lungul timpului, la diversele fabrici de chibrituri din România:

Cutie de chibrituri de furnir produsă la Fabrica de chibrituri Bucureşti în anul 1964, din seria EXPOZIŢIA DE MOSTRE, a cărei etichetă face referire la o expoziţie de mostre organizată la Timişoara în anul 1964. (notă: mi-am propus să caut în Biblioteca oraşului informaţii referitoare la acest eveniment).
vezi: http://www.modoro.ro/catalog_chitac_volum_2.htm


Cutii de chibrituri de furnir produse la Fabrica de chibrituri Bucureşti, în anul 1969, din seria INDUSTRIA LEMNULUI, care fac reclamă produselor fabricate la Intreprinderea Tehnolemn Timişoara: rechizite şcolare şi scaunele pliante pentru export.
vezi: http://www.modoro.ro/catalog_chitac_volum_3.htm

Cutie de chibrituri de furnir produsă la Fabrica de chibrituri Bucureşti, în anul 1971, cu ocazia anului aniversar, 200 de ani de existenţă a Uzinei de construcţii de maşini Reşiţa, fondat[ în 3 iulie 1771, situată în partea de sud-vest a României, într-o pitorească zonă depresionară a Banatului Montan, la vest de munţii Semenicului
vezi: http://www.modoro.ro/catalog_chitac_volum_4.htm

Cutii de chibrituri de furnir produse la Fabrica de chibrituri Bucureşti, în anul 1976, din seria HANURI ŞI MOTELURI, fac reclama la două unităţi hoteliere şi de alimentaţie publică din Banat, Motelul Tibiscum din judeţul Caraş-Severin şi Hanul „Ana Lugojana”, judeţul Timiş.
Hanul „Ana Lugojana” este situat pe DN 68A, km9, în vecinătatea oraşului Lugoj, puţini sunt bănăţenii care trecând pe aici cu maşina să nu oprească pentru un scurt popas şi să guste specialitatea casei.
vezi: http://www.modoro.ro/catalog_chitac_volum_4.htm

Cutie de chibrituri din carton, realizată la Fabrica de chibrituri Gherla, o cutie personalizată, care face reclamă Centrului Comercial Bega din Timişoara, acesta fiind singurul centru comercial din centrul oraşului. Clădirea a fost construită ca magazin universal în 1973, proiectul fiind realizat de IPROTIM, avându-l ca şef de proiect pe arh. Vasile Oprişan, şi este situată pe str. Carol Telbisz (denumire veche: Bocşa), Cartierul CETATE, nr. 3.
vezi: http://www.modoro.ro/catalogul_cutiilor_de_chibrituri_gherla_momir_13.htm

Înainte de a fi dată în folosinţă aceast complex, tineri angajaţi ai diferitelor unităţi din oraş, am fost repartizaţi la muncă voluntară. Ţin minte că eu am cărat o zi întreagă cutii cu tuburi de neon, dintr-o baracă în complex.

Cutii de chibrituri din carton, realizate la Fabrica de chibrituri Bucureşi, Seria: OJT Timiş, cutii personalizate, care fac reclamă Oficiului Judeţean de Turism Timiş şi a două staţiuni renumite din zonă: Băile Calacea şi Băile Buziaş, acesta din urmă fiind considerată de forurile medicale de specialitate staţiunea etalon pentru profilaxie şi recuperare în bolile cardio-vasculare.
vezi: http://www.modoro.ro/catalog_cutii_chibrituri_bucuresti_momir_02.htm

Toate aceste exemplare sunt cuprinse în Cataloagele cutiilor de chibrituri produse în România, cataloage care pot fi vizualizate în siteul http://www.modoro.ro/, în submeniul  http://www.modoro.ro/cataloage.htm